" /> Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Tarafından Editörler Toplantısı Gerçekleştirildi | Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü | T.C. Trakya Üniversitesi

Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Tarafından Editörler Toplantısı Gerçekleştirildi

Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü tarafından 15.02.2023 tarihinde yapılması planlanan ancak Ülkemizde meydana gelen deprem felaketleri sebebiyle ertelenen Editörler Toplantısı 29.03.2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Levent Doğan başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Toplantıya, Trakya Üniversitesi tarafından yayınlanan 18 akademik derginin Editörleri ve dergi çalışanları katıldı. Toplantıda Trakya Eğitim Dergisi, Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Balkan Medical Journal, Turkish Medical Students Journal, KAPU/ Trakya Mimarlık ve Tasarım Dergisi, Balkanistik Dil ve Edebiyat Dergisi’nin Editörleri dergilerinin tanıtımı konusunda hazırlamış oldukları sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumlarda Dergilerimizin yayına başlangıç yılı, amacı, kapsamı, Editöryal yapısı, atıf oranları, etik ve yayın politikaları, çıkar çatışması, yer aldıkları indeksler, gelecek hedefleri, sorunları gibi konular hakkında bilgiler paylaşıldı. Editörlerimizin sunumlarına Koordinatörlüğümüzün Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Zafer Koçak ve Prof. Dr. Kadri Kıran değerli katkılar sundu ve Editörlerimizin sorularını yanıtladı. İndekslenme, kaliteli yayın çekme, editöryal süreçler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Editörlerimizden benzerlik/intihal oranı hakkında gelen sorular doğrultusunda Prof. Dr. Zafer Koçak tarafından gerçekleştirilecek bir bilgilendirme toplantısı yapılması kararı alındı.
Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda kısıtlı zaman sebebiyle Dergileri hakkında sunum yapamayan Editörlerimizin sunumlarını gerçekleştirmek amacıyla yeni bir toplantının ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi planlandı.
Ek Resimler
Bu içerik 29.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 452 kez okundu.